Řezání vodním paprskem zblízka

Moderní technologie nás vždy dříve či později dostihnou a my se jim budeme muset přizpůsobit. Nejinak je tomu i v případě řezání vodním paprskem a CNC strojů. Už nejde o jen tak ledajaké řezání vodním paprskem, protože společnost Awac již začala využívat řezání vodním paprskem pomocí 3D technologie, jejíž velkou výhodou je minimum úkosů, takže téměř stoprocentní přesnost, což je u řezání vodním paprskem Praha velice vítáno. Zakázky jsou realizovány v nejbližším možném termínu a samozřejmě za velice příznivé ceny. Technika vodního paprsku nachází uplatnění v celé řadě oborů, a to například ve stavebnictví, ve strojírenství, v lehkém průmyslu, ale třeba i v elektrotechnice a podobně. Cnc stroje je technologie a technika, která nalezne své využití prakticky všude, kde je třeba dělení jakéhokoliv materiálu.

Zajímavosti o procesu řezání vodním paprskem

Je dobré vědět, jak samotný proces s řezání vodním paprskem Plzeň probíhá a jak si tuto technologii a její průběh má zákazník představit. Společnost Awac se zaměřuje na řezání vodním paprskem materiálu, který má tloušťku materiálu od 0,1 mm a do 250 mm a maximální rozměr polotovaru od 3000 mm do 6000 mm. Při řezání vodním paprskem Brno se tlak vody pohybuje mezi 500 až 6500 Bary. Jako tlakové zdroje jsou používána speciální čerpadla. Tato čerpadla jsou vysokotlaká, a to v různých rozmezích tlaku tak, jak je zrovna pro typ materiálu třeba. Pro řezání měkkých materiálů při řezání vodním paprskem je používán čistý vodní paprsek, protože je to dostačující, ale jakmile se jedná o materiál, se kterým je více práce, je třeba použít takzvaný abrazivní neboli hydroabrazivní paprsek. Což znamená, že je do paprsku přidána látka, a to dle tvrdosti materiálu k řezání. Často se jedná o granát.

A řežeme dále…

Proces řezání vodním paprskem pokračuje dále. Pohyb řezací hlavy je řízen počítačem, který je předem přesně nastavený na požadované parametry řezu. Je dobré vědět a zmínit, že dělený materiál není silově namáhán, což je při řezání vodním paprskem Praha také velkou výhodou. Dále je třeba zmínit, že vždy se jedná o studený řez a že ořezávaná hrana není nijak tepelně opracovávána.

Related posts

Leave a Comment

two × one =